De vzw Het Pareltje is een samenwerking tussen OCMW en gemeente Westerlo en het dienstenchequebedrijf  PIDT.

De vzw baat in Oevel al een 6 tal jaren een kinderdagverblijf uit waar plaats is voor een 70 tal kindjes van 0 tot 3 jaar.

De vzw wil de vroegere kleuterschool aan de Verloren Kost ombouwen tot een tweedevestiging met plaats voor 40 kindjes extra. De gemeente brengt zijn voor- en naschoolse kinderopvang over naar dezelfde locatie, gelegen vlak naast de nieuwe kleuter- en lagere school in Westerlo- Centrum.

Het Pareltje heeft zopas van Minister Jo Van Deurzen een subsidiebelofte gekregen van meer dan 350.000 euro om dit project te realiseren. De totaalkost voor kinderdagverblijf en gemeente samen  zal ongeveer 600.000 euro bedragen.

Het Pareltje plaatst al in februari een tijdelijke constructie naast de bestaande gebouwen aan de Gemeentestraat in Oevel. Vanaf half maart zullen  de extra plaatsen ingevuld worden.

Door de sluiting van een kinderdagverblijf in Tongerlo en het duurder worden van de opvang in Voortkapel zijn veel jonge ouders op zoek naar een nieuwe opvang .Met de extra plaatsen kunnen direct 4O kindjes een plaats krijgen.

De werken aan de Verloren Kost starten nog voor de zomer . Het is de bedoeling tegen Pasen volgend jaar de nieuwe lokalen in gebruik te nemen.

Voor meer inlichtingen :

 Het Pareltje  014  23.40.85      Goede Goossens of Tinne Janssens

of 

info@het-pareltje.be